Bryan B. winnaar The Winner Is?

16 maart 2012, door trendwerk

HILVERSUM – Bryan B. heeft het tv-programma The Winner Is… gewonnen. De van oorsprong Surinaamse zanger heeft donderdag 1 miljoen euro gewonnen en een platencontract.
 
Foto:  ANP Dat is de uitkomst van de finale van de talentenjacht die SBS6 live uitzond vanuit Studio 24 in Hilversum.

De winnaar uit de categorie 40+ nam het tijdens de finalebattle op tegen Jill van Leeuwen uit de categorie vrouwelijke solisten. Van Leeuwen sloot op het laatste moment een deal met presentator Beau van Erven Dorens ter waarde van 250.000 euro.

Bryan B. kreeg 56 stemmen van de 101-koppige jury, waaronder die van juryvoorzitter Jeroen van der Boom. Ook de stemmende kijkers thuis gunden hem de hoofdprijs. "Het was fantastisch. This is a new start", aldus de zanger.

De rest

Bryan B. trad al op in diverse dinnershows, toerde langs theaters met The Blues Brothers en de Soul & Disco Brothers. Bryan B. schakelde in de halve finale Josje en Angela uit en won daarmee al 50.000 euro. In de kwartfinale verdiende hij 25.000 euro door het vrouwelijke trio CPG te verslaan.

Finalist solist Jill van Leeuwen won in de kwartfinale van de Gooise zusjes Marie Louise en Joyce met 73 tegen 28 stemmen. Jill won in de eerste ronde 25.000 euro met 73 tegen 28 stemmen van de jury.

Jackie Teerenstra

De 16-jarige Jackie Teerenstra heeft aan haar deelname aan The Winner Is… 92.5000 euro overgehouden. Met 57 jurystemmen won de jongste deelneemster van de avond 25.000 euro in haar eerste battle tegen jurist Thijs Poorterman.

Later kreeg ze er 50.000 euro bij door in de tweede ronde een deal te sluiten met Jill, die sowieso met 72 jurystemmen naar de finale zou gaan.