Bruidjes wilden geld van Eddy Zoey

10 april 2012, door trendwerk

Eddy Zoëy had weinig succes met een kandidatenoproep voor zijn tv-show De Weddingcrasher. Dat vertelt het RTL 5-gezicht in weekblad Privé. In De Weddingcrasher duikt Zoëy plotseling op op bruiloften, waarna hij vraagt of hij alles mag komen filmen. In eerste instantie werden kandidaten gezocht via oproepen. “We hadden op televisie spotjes uitgezonden, waarin we aanstaande bruidspraren opriepen zich op te geven. Maar dat gaf niet het beoogde resultaat.

De verkeerde mensen gaven zich op, vervolgt Zoëy. “Dat wil zeggen, ze vroegen er geld voor of wilden dingen gesponsord krijgen. Dat was niet onze bedoeling. We kijken nu op sociale media als Hyves en Facebook. Veel mensen kondigen daarop met trots aan dat ze gaan trouwen. Bij die mensen is de kans groter dat we welkom zijn en mee mogen feesten.”

Het is nooit de bedoeling om te irriteren. “Absoluut niet. We overvallen de mensen en vragen dan: ‘Nu we er toch zijn, mogen we blijven en filmen?’ Ongeveer tweederde vindt het goed, eenderde niet. Dan gaan we ook weer weg.”

Die beelden worden niet uitgezonden. “Als mensen dat niet willen, doen we dat niet. Het is een aantal keren gebeurd dat ik dan enkele dagen later een brief van een advocaat kreeg waarin staat dat de betrokkenen uitzending van de beelden verbieden. Die zenden we uiteraard niet uit.”