Britt en Ymke op wereldreis voor RTL 5

3 januari 2012, door trendwerk

Britt Dekker en Ymke Wieringa gaan op wereldreis voor een nieuw tv-programma op RTL 5. Ze zullen verslag doen van hun belevenissen in vreemde culturen. Dat heeft het duo zondag laten weten in Life 4 You. De tv-show is het vervolg op het internetprogramma De Zomer van Britt & Ymke, waarvoor ze reportages maakten bij uiteenlopende evenementen in Nederland. “Het wordt hetzelfde als De Zomer van Britt & Ymke, maar nog groter. We gaan op wereldreis“, onthulde Ymke op televisie.
Britt weet al precies waar ze heen wil. “Ik hoop dat we van Nederland de linkerkant opgaan, want dan heb je minder last van een jetlag“, zegt ze. Ymke corrigerend: “Je moet juist richting het oosten, want dan sla je een dag over en dan heb je ineens een dag extra.”

Het tweetal tekende in december een éénjarig contract bij RTL 5. “Eigenlijk had ik mezelf geen contract gegund. Eigenlijk zou ik mezelf een contract voor één programmaatje geven of zo. Ik spring een beetje in het diepe. Ik moet me nu ineens zorgen gaan maken om kijkcijfers“, aldus Ymke.

Britt is trots als een pauw. “We mogen waarschijnlijk twee programma’s maken. Of is dat geheim? Normaal krijgen we alleen een contract voor een programma, maar nu voor een heel jaar. Ookal doe je een dag niks, dan krijg je toch betaald. Dat is heel vet. Dat krijg je gewoon bij RTL.”