Bridget Maasland vond voorstel SBS direct te gek

5 november 2012, door trendwerk

Bridget Maasland hoefde niet lang na te denken over het voorstel om bij SBS 6 te komen werken. Dat vertelde de presentatrice zondag in Life 4 You. SBS 6 kreeg Maasland al over de streep met alleen Shownieuws. “In eerste instantie zeiden ze tegen me: ‘We willen heel graag dat je het nieuwe Shownieuws gaat presenteren.’ Dat vond ik gelijk helemaal te gek. Eerst was ik deskundige en nu ben ik anchor. Het is wel heel erg leuk dat het je eigen huisje wordt op de late avond.”

De tv-ster doet Shownieuws week op, week af. Ze wisselt af met Beau van Erven Dorens. “Het voelt heel gezellig, heel erg goed. Omdat ik ooit deskundige ben geweest, weet ik ook wat ze daar gaan vertellen.

Maasland doet alleen de late editie. “We vonden het leuk om voor de vroege editie twee andere anchors te hebben: Hidde en Jim. Dat is iets meer staccato het nieuws van de dag. De avondeditie gaat net even iets verder, iets meer de diepte in.

Ze merkt verschil tussen SBS en haar vorige werkgever. “Er is wel een verschil. Er is denk ik iets meer saamhorigheidsgevoel bij SBS, dan bij RTL. Ik heb wel heel leuke collega’s bij RTL gehad, maar het zit niet alleen in de collega’s. Je hebt veel meer contact met de mensen die er werken, en ook de directie. Iedereen denkt mee.”