Bridget Maasland sluit overstap naar SBS 6 niet uit

11 oktober 2011, door trendwerk

Bridget Maasland zal een overstap naar SBS 6 overwegen, als de nieuwe eigenaar John de Mol haar daartoe uitnodigt. Dat zegt de RTL-presentatrice in VARAgids. Maasland stapte al eens eerder over voor De Mol, namelijk naar Talpa, en voelt zichzelf bovendien naar eigen zeggen niet meer helemaal op haar plek bij RTL 5. “Ik heb altijd met heel veel plezier voor John gewerkt. Dus als hij iets moois te bieden heeft, zou ik dat zeker overwegen. Een grote show lijkt me geweldig“, zegt ze.
Bij RTL 5 presenteert ze programma’s als de Hoe Word Ik-serie, maar kijkcijferhits zijn het niet. “Misschien is de doelgroep van RTL 5 mijn makke? Ik weet zeker dat het op RTL 4 beter bekeken zou worden. Waarom ik dan niet op 4 zit? Omdat daar al twaalf blondjes zitten? Omdat het een familiezender is? Zeg het maar. Bovendien paste RTL 5, nadat ik van Talpa kwam, goed bij mij. Er heerste het pioniersgevoel dat ik van BNN en Talpa kende – lekker met z’n allen iets nieuws bouwen.”

Niet op haar plek

Nu voelt ze zich minder thuis bij RTL 5. “Nu ik laatst de RTL-najaarspresentatie zag, krabde ik toch even op mijn hoofd. Eén seizoen Oh Oh Cherso vond ik persoonlijk wel genoeg, al begrijp ik dat ze er na zulke kijkcijfers mee doorgaan. Dan komt De Villa erbij, waarin ik iemand hoorde roepen: ‘Ik ben een dief van mijn eigen pik als ik niet neuk!’ Vervolgens zie ik Patty Brard gillen dat ze het op de kattenbak heeft gedaan – ook redelijk plat. Niks ten nadele van al die mensen, en mijn programma past nog prima op RTL 5, maar ik vroeg me wel af: ‘Vind ik daar, als 36-jarige met kind, nog aansluiting bij?’ Als ik eerlijk ben: nee. Het is misschien wel klaar, ja.”

Volgens Bridget denkt RTL 5 ook niet actief na over haar tv-toekomst. “Tegenwoordig kom ik zelf met ideeën. Ook omdat je als producent moet weten welk soort programma ze willen. Maar inderdaad, als ik zelf niet met suggesties was gekomen, had ik bij RTL 5 de laatste tijd niet veel gedaan.”

Toekomst

De presentatrice weet niet hoe het nu verder moet. “Geen idee. Ik produceer nu Wie is de reisleider?, dat loopt wel door. Maar als presentator weet ik het niet. Ik smul van talentenjachten, zoiets zou ik graag willen doen. Bij 5 heb ik de finale van De Gouden Kooi gedaan, en Lekker Slim. Maar zoveel grote shows zijn er momenteel niet. Daarbij is het vaak dat als je voor RTL 5 werkt, je niet voor RTL 4 mag werken. 4 en 5 communiceren niet lekker met elkaar.”

Toch is Bridget soms ook te zien in RTL Boulevard. “Boulevard ging ook niet zonder slag of stoot. Hoewel Lieke van Lexmond wel voor beide zenders werkt. En Stacey Rookhuizen ook, ja. Ik ben weleens voor zo’n grote show in de running gewest, maar dan werd er gezegd: ‘Nee, jij bent 5.’”

“Ach, maak je geen zorgen, hoor. Ik loop al 16 jaar mee, het is altijd goed gekomen. Dus waarom nu niet?“, besluit Bridget.