Bridget Maasland: ‘Bij RTL weet ik wél wat ik ga doen’

24 augustus 2016, door Otto de Vries

Bridget Maasland stapt over van SBS naar RTL, omdat die zender wél concrete plannen met haar heeft. Dat heeft de presentatrice vanmorgen gezegd op 100% NL. Het vertrek van Maasland bij Net5 kwam deze maand als een grote verrassing, aangezien ze pas eind januari overstapte van SBS 6 naar Net5. Daar maakte ze slechts één seizoen van Bridget in Hollywood. “We zouden een vervolg gaan maken. Dat was bijna rond, tot Net5 ineens besloot weer een nieuwe koers te gaan varen.”

Van die plotselinge nieuwe koers begreep Maasland helemaal niets. “Heel onverwachts en ook niet overlegd. Die dingen worden nooit overlegd, dat gaat altijd via zenderbazen. Ze gaan weer een andere kant op. Niet dit soort programma’s. Dan houdt het een beetje op, want Net5 heeft niet zo veel programma’s.

Maasland voelde de bui al hangen. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen wel al in gesprek was. Voor mij was het prima. Anders was ik ook weggegaan, omdat ze geen titels hebben voor mij. Ze weten niet wat voor programma’s ze willen maken. Dit vonden ze hartstikke leuk, maar verder was er niets.”

Gisteren werd bekend dat Maasland aan de slag gaat als verslaggeefster voor het nieuwe RTL Boulevard. Dat is niet het enige wat ze gaat doen. “Natuurlijk niet. Ik ga veel verschillende dingen doen.

Wat ze bij RTL gaat doen, wil Maasland niet zeggen. Al sluit ze een grote show op RTL 5 niet uit. “Zeker, dat kan. Een programma als Idols zit nu ook op RTL 5. Of ik dat ga doen? Nee, maar er zijn meer van dat soort programma’s, waarbij het zomaar kan dat het op 5 zit.

Ik vind het leuk om weer bij RTL te zijn. Ik ga hartstikke leuke programma’s maken. Ik weet nu wat ik het hele jaar ga doen.”

 

Bron: Mediacourant.