Bridget Maasland benieuwd naar het duistere

14 september 2011, door trendwerk

(Novum) – Bridget Maasland is nieuwsgierig naar de duistere kant van de samenleving. Voor haar nieuwe programma Hoe Houd Ik Het Spannend, dat vanaf oktober op de buis komt, ging de presentatrice op zoek naar nieuwe prikkels.

Maasland behandelt in totaal negen onderwerpen, waaronder drugs, criminaliteit en activisme. "Ik ben altijd heel benieuwd naar de zwarte kant van de maatschappij", vertelt ze aan Grazia. "Ik vind het dus wel heel spannend dat ik dat nu mag gaan ontdekken."

Voor de aflevering over drugs probeerde Bridget ritalin, een medicijn dat wordt voorgeschreven aan mensen met ADHD. "Uiteindelijk vond ik het best eng, in die zin dat het niet zo veel met me deed. Terwijl het bij mensen zonder ADHD juist een stimulerende werking moet hebben." Even was Maasland bang dat ze zelf aan de stoornis leed. "Maar ik weet gelukkig dat dat niet zo is."

Bridget, die ook regelmatig aanschuift bij RTL Boulevard, vindt haar eigen leven 'vrij spannend'. "Ook door mijn werk natuurlijk, want ik ben overal bij en maak van alles mee. Het gekke is dat je met de camera erbij ook altijd net wat meer over dat randje gaat, omdat je denkt dat je beschermd bent. Daardoor ben je wel altijd net iets stoerder."