Bridget loopt stage bij Gooische Vrouwen-regisseur

23 oktober 2012, door trendwerk

Bridget Maasland wil de kneepjes van het regievak leren en loopt daarom stage bij Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman. Dat vertelt ze aan De Telegraaf. Maasland wil dolgraag in haar voetsporen treden. “Ik loop nu mee met Will Koopman om te leren regisseren. En ik vind het fantastisch. Ik zou het liefst fictie regisseren, een film of tv-drama. Gevoelsmatig komt het nu op een beter moment. Ik had het bijvoorbeeld niet op mijn 20e gekund. Nu ik wat ouder ben, weet ik gewoon meer.

Het is een droom die uitkomt voor Maasland. “Vroeger liep ik al rond in studio’s om reclames op te nemen, toen leek het me al zo leuk om deel uit te maken van zo’n filmteam. Ik wilde cameravrouw worden, maar later veranderde dat in regisseur, dan hoef je tenminste niet te sjouwen met zo’n log ding.

Ze gaat er volledig voor. “Ik dacht altijd dat ik eerst moest kunnen acteren voordat ik regisseur kon worden. Om die kant van het vak te snappen. Totdat iemand tegen me zei: waarom eigenlijk? Als je het wilt, doe je dat toch gewoon?