Bridget en Eddy wisten niet van elkaars overstap

18 juni 2012, door trendwerk

RTL 5-gezichten Bridget Maasland en Eddy Zoëy wisten niet van elkaar dat ze een contract gingen tekenen bij SBS 6. Dat zei hij vrijdag op Q-music. Maasland en Zoëy gaan allebei op 1 september aan de slag voor hun nieuwe werkgever. “Het is wel heel grappig dat we elkaar blijven volgen. We hebben BNN samen gedaan, RTL 5 ook, en nu SBS 6. Dat vind ik super te gek, maar we wisten het van elkaar niet. Het is heel grappig dat we allebei op internet lazen dat de ander ook ging“, aldus Zoëy.

Pas daarna kwam het contact. “We hebben elkaar even felicitaties gestuurd en we zullen elkaar wel tegengekomen. We hebben weleens over gepraat over gesprekken. Maar je praat ook allemaal bij meerdere zenders en kanalen. Waar iedereen terecht komt, weet je nooit.”

Zoëy begrijpt de keuze van Maasland goed. “Het is niet zo gek dat er bij RTL 5 meer presentatoren die kant op gaan. Daar wordt gewoon meer content geboden. Je bent presentator, je wil presenteren.

De twee beginnen op dezelfde dag bij SBS 6. “Dat wil niet zeggen dat we gelijk samen een programma gaan presenteren.”

Een woordvoerder van SBS laat weten erg blij te zijn met hun komst. “We zijn ontzettend blij dat deze twee tv-persoonlijkheden het SBS 6-team vanaf dit najaar komen versterken. Onze ambities sluiten goed op elkaar aan en de gesprekken over de nieuwe plannen voeren we dan ook met veel enthousiasme.”