Braboneger krijgt opinieprogramma op NPO 3

22 augustus 2017, door Otto de Vries

Steven Brunswijk, beter bekend als de Braboneger, krijgt net als Arjen Lubach een opiniërend studioprogramma op NPO 3. Het programma heet De Brabonoger Basht!. Dat heeft omroep Avrotros laten weten. Na het humoristische locatieprogramma De Braboneger Verkaast is het nu tijd voor een serieuzere formule. “Geen subtiele fijnzinnigheden of politiek correct gekwats, maar een ongezouten mening over alles wat los en vast zit“, legt een woordvoerder van de omroep uit.

In zijn nieuwe programma stampt Brunswijk ‘als een olifant in een porseleinkast door dat wat hem is opgevallen in de afgelopen week’. “Nieuws, trends, vlogs of andere opvallende zaken. Zoals we van hem gewend zijn, neemt hij daarbij geen blad voor de mond, steekt hij de draak met gevoelige kwesties en neemt hij iedereen op de hak.”

De cabaretier: “Ik bash eigenlijk iedereen. Of ze nou Marokkaan zijn, Turk, Surinamer, Hollander, Antilliaan of een BN’er. Dan is iedereen in principe gelijk. Ik wil mensen laten lachen, maar ze ook een beetje aan het denken zetten.

Ook zijn vrienden Dennis en Djordjhy zijn al helemaal klaar voor de nieuwe studioshow van De Braboneger. Dennis: ”We moeten Steven wel een beetje helpen. Die gaat er natuurlijk weer echt op zijn Surinaams in, halfbakken voorbereiding en dan staat hij daar en weet hij halverwege niet meer wat hij moet doen.”

De Braboneger Basht! is vanaf woensdag 6 september te zien bij AVROTROS op NPO 3. Nu maakt hij al elke dinsdag en vrijdag ‘korte bashes’ voor het YouTube-kanaal van NPO 3:

Bron: Mediacourant.