Boulevard-expert Colin van Hoek wordt idool

3 september 2012, door trendwerk

Colin van Hoek, de tech-deskundige van RTL Boulevard, is een heus idool aan het worden. Dat stelt Albert Verlinde in zijn column in TROS Kompas. Als Colin over de laatste gadgets vertelt, hangt de kijker aan zijn lippen, stelt de showkenner. “Omdat hij niet alleen veel van computers weet, maar er ook nog eens leuk uitziet, merken we aan de reacties van veel kijkers dat ze whizzkid Colin zelf ook een aantrekkelijke gadget vinden. Hij is een echt idool aan het worden.”

Computerboys worden vaak nerds genoemd, stelt Albert, “maar Colin is het levende bewijs dat het ook anders kan. Wat me wel opvalt, is dat hij bij mannen iets bijzonders naar boven haalt. Hij kan niet even rustig zijn draaiboek doornemen of er schuift een verslaggever of redacteur aan met vragen over de iPhone, de computer of tablet.”

Ik zou er persoonlijk een systeemfout aan overhouden, maar Colin is goed geprogrammeerd; hij geeft iedereen rustig en uitgebreid antwoord op alle vragen. En de antwoorden kloppen nog ook; daaruit blijkt wel dat er met de harde schijf van Colin niks mis is.”

De column van Albert volgt enkele weken nadat Colin hem een ‘erg leuke collega’ noemde. Albert is echt heel aardig, backstage maakt hij veel grappen“, zei hij.