Bonje met de Buren passeert miljoengrens

1 juni 2015, door Otto de Vries

De vlag kan uit bij Jochem van Gelder en Patty Brard. Hun programma Bonje met de Buren trok zondagavond voor het eerst meer dan een miljoen kijkers op SBS 6. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Bonje met de Buren kwam uit op 1,015 miljoen kijkers en 16 procent marktaandeel. Daar had SBS 6 genoeg aan om de grote concurrent RTL 4 in te halen. Die trok ‘slechts’ 926.000 kijkers (14 procent) met de tweede aflevering van het tweede seizoen van de serie Broadchurch.

Het is ironisch dat SBS 6 de grote concurrent verslaat met Bonje met de Buren, aangezien RTL 4 het format heeft afgedankt. Het tv-station trok de stekker uit de show, omdat ze het te eentonig vond worden.

Bonje met de Buren profiteert ervan dat de grote concurrent RTL 4 wat minder scoort op zondagavond, nu Familie Kruys, dat een directe concurrent van Bonje was, op vakantie is.

Twee weken geleden scoorde Bonje met de Buren 679.000 kijkers tegenover het door 1,6 miljoen mensen bekeken Familie Kruys. Vorige week groeide Bonje al tot 888.000 kijkers, toen RTL 4 Dystopia (706.000) op de buis bracht.

De herhaling van Tussen Kunst en Kitsch op NPO 1 scoorde nog wél meer kijkers tegenover Bonje met de Buren. Daar keken 1,7 miljoen mensen naar, goed voor 25 procent marktaandeel.

Overigens passeerde Bonje met de Buren op RTL 4 bijna altijd de miljoengrens. SBS 6 is echter een veel kleinere zender, voor wie het doorbreken van deze grens veel meer betekent dan de vanzelfsprekendheid die het voor RTL 4 is.

Bron Mediacourant