Birgit wil nieuwe kant laten zien in theater

12 oktober 2011, door trendwerk

(Novum) – Birgit Schuurman wil met haar theatertoer Het Grote Verlangen een andere kant van zichzelf laten zien. De 34-jarige zangeres en actrice financiert het avontuur met het geld dat ze verdiende met haar naaktreportage in Playboy, eind vorig jaar.

"Deze toer is puur investeren, zodat mensen een nieuwe kant van mij kunnen ontdekken", vertelt Birgit aan Grazia. Volgens de actrice werkt iedereen 'low budget' mee. "Nog net niet voor een boekenbon en een fles wijn, bij wijze van spreken."

In de theatershow zingt Birgit covers van onder anderen Elton John en Herman van Veen, die haar gevoelens verwoorden. Volgens de zangeres is de show zeer persoonlijk en gaat het over de liefde 'in al haar kleuren'. "Niet alleen over de zoetsappige kant, maar ook over je eerste gebroken hart, knallende ruzie, de verleiding om met iemand anders verder te gaan. Ik geef mezelf behoorlijk bloot."

De première op 24 oktober is bijna uitverkocht, maar of de rest van de tournee ook een succes wordt, blijft voor Schuurman spannend. "Natuurlijk hoop ik dat ik dit met veel mensen mag delen. Mocht het stil blijven, wat ik niet verwacht: dit is het, dit ben ik."

Birgit speelde in verschillende series, films en musicals en bracht in 2001 een album uit. Ook stond ze eerder in het theater, onder meer met de voorstelling Sexual Perversity. De actrice is getrouwd met Arne Toonen en heeft met hem een zoon, Chico.