Birgit Schuurman verdeelt rollen thuis traditioneel

23 maart 2011, door trendwerk

(Novum) – Birgit Schuurman en haar man hebben de taken thuis netjes verdeeld. Echtgenoot Arne Toonen zet de vuilnis buiten, terwijl Birgit zich bekommert om het avondmaal. Dat is niet het enige moment waarop Schuurman zich volgens de traditionele rolverdeling gedraagt.

"De traditionele rol is dat hij de vuilnis doet", vertelt de 33-jarige zangeres aan Novum Nieuws. "Toen ik zwanger was, heb ik heel lang het excuus kunnen gebruiken dat ik de kattenbak niet mocht verschonen, want dat is slecht voor zwangere vrouwen. Ik kook altijd en verder zijn we heel blij met onze werkster."

Birgit heeft naar eigen zeggen ook minder aantrekkelijke maar typische vrouwelijke eigenschappen. "Ik denk dat ik soms te lang op dingen door kan gaan. Dat een man zoiets heeft van: dit is klaar. En dat ik zeg: ik wil er toch nog even op terugkomen. Dan denk ik: Birgit, doe maar niets meer."

Schuurman vindt het op haar beurt af en toe knap lastig om mannen te begrijpen. "Bijvoorbeeld dat hij over pak melk zegt: dat is bedorven. En dan zet hij het terug in de ijskast", zegt Schuurman vol ongeloof. "Dat soort kleine dingen. Die maak je net iets vaker mee met mannen dan met vrouwen."