Bijna miljoen kijkers voor John van den Heuvel

13 februari 2012, door trendwerk

John van den Heuvel trok zondagavond een publiek van 948.000 kijkers met de eerste aflevering van Recht Gezet. Zijn misdaadprogramma scoorde daarmee net iets boven het avondgemiddelde van RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De zondagavond is traditioneel gezien een moeilijke avond voor RTL 4. Veel programma’s van het tv-station zijn op deze uitzendavond geflopt, waaronder Ik Ben Saunders, Holland’s Next Millionaire en meest recent Sunday Night Fever.

Ook momenteel is de zondag de minst bekeken uitzendavond van RTL 4. Recht Gezet! is geen kijkcijferhit, De Pfaffs scoorde ook niet meer dan redelijk met 813.000 kijkers en Kwestie van Kiezen blijft teleurstellen, met ditmaal 497.000 kijkers.

De topscorer op zondag is Nederland 1 en voor SBS 6 is het de meest bekeken avond van de week. Zo scoorde Nederland 1 vooral veel kijkers met Bananasplit (1,9 miljoen kijkers) en deed Undercover in Nederland (1,2 miljoen) goede zaken op SBS 6.

Een week geleden ontpopte de start van de driedelige special ‘Van Kooten & De Bie sloegen weer toe!’ zich tot de verrassing van de avond. Met 1,8 miljoen kijkers was het de meest bekeken documentaire op Nederland 2 sinds de herorganisatie van de publieke omroep in 2006. Deze zondag keken er 1,6 miljoen mensen.