Ben Saunders grootste kanshebber TMF Awards

19 april 2011, door trendwerk

(Novum) – The Voice of Holland-winnaar Ben Saunders is dit jaar de grote favoriet bij de TMF Awards. De 27-jarige zanger maakt tijdens de uitreiking op 12 juni kans op drie prijzen. De muziekzender maakte de genomineerden maandag bekend.

Saunders is onder meer in de race voor de TMF Borsato Award. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt aan jong talent dat volgens de muziekzender en Marco Borsato op een mooie carrière kan rekenen. Saunders is daarnaast genomineerd in de categorieën beste mannelijke artiest en beste live act.

Ook The Partysquad, De Jeugd van Tegenwoordig en Go Back to the Zoo dingen in meerdere categorieën mee naar een prijs. The Partysquad is genomineerd voor de Pure Award, een prijs voor beste hiphop of r&b-artiest, en in de categorie beste video. De Jeugd van Tegenwoordig is eveneens in de race voor beste video en maakt kans op het beeldje voor beste live act.

Go Back to the Zoo neemt het tegen Saunders op in de race voor de TMF Borsato Award. Ook gaat de Nijmeegse band de strijd aan met The Voice of Holland-winnaar in de categorie beste live act.

Andere genomineerden zijn onder meer Armin van Buuren, Anouk, Alain Clark, Caro Emerald en Guus Meeuwis. The Opposites, vorig jaar de grote winnaars van de TMF Awards, is dit jaar niet genomineerd.

De TMF Awards worden sinds 1996 uitgereikt. In 2008 daalde de prijzenregen van de muziekzender niet neer, omdat werd gewerkt aan een nieuwe opzet. Sinds 2009 worden de beeldjes uitgereikt tijdens een muziekfestival, dat elk jaar een andere Nederlandse stad aandoet. In 2009 vond het festival plaats in Rotterdam, vorig jaar was Enschede aan de beurt en dit jaar worden de TMF Awards uitgereikt in Amsterdam. Vanaf maandag kan gestemd worden op de genomineerden