Beau zag radioshow op Q-music wel zitten

26 augustus 2015, door Otto de Vries

Beau van Erven Dorens dacht na over een radio-avontuur, toen hij wist dat hij wilde vertrekken bij SBS 6. Dat vertelt de presentator, die nu in dienst is bij RTL 4, vandaag in het AD. Radiomaken leek Van Erven Dorens wel mooi. “Ik heb wel serieus overwogen om weer radio te gaan maken. Alleen zijn met de luisteraar, fantastisch. Ik zag het wel voor me, met een leuk middagprogrammaatje bij Q-music ofzo. Van gesprekken is het niet gekomen. Het was vrij snel rond met RTL“, zegt de presentator.

Een overstap naar de NPO zag Van Erven Dorens niet zo zitten. “De publieke omroep leek me niet verstandig. Welke kant moeten ze op? Al die bezuinigingen? Te onzeker. En Erland (Galjaard, RTL-programmadirecteur, red.) legde meteen vijftien ideeën op tafel.

Van Erven Dorens heeft het gevoel dat hij zich bij RTL weer omhoog moet werken. “Ik ben gedaald op de celebrityladder. Veel van wat ik bij SBS heb gepresenteerd, was niet echt een succes. Hoewel ik eerder bij RTL wel succes had, speel ik nu in een andere categorie mee.

Ik zit niet in de league van Chantal Janzen of Johnny de Mol, die zich zo waanzinnig hebben ontwikkeld. Of neem Linda de Mol en Wendy van Dijk, een categorie apart. Ik moet weer onderaan beginnen. Dat gevoel vind ik heel fijn.

Van Erven Dorens krijgt bij RTL twee nieuwe programma’s: You’re Back In The Room is vrijdag op zender, Beste Kijker begint volgende week woensdag.

Mediacourant