Beau hoeft niet te wennen aan RTL 4

21 september 2015, door Otto de Vries

Beau van Erven Dorens hoeft geen enkele moeite te doen om weer te wennen aan RTL 4. “Nee, eerlijk gezegd was ik als een kind zo blij toen de transfer geregeld was“, zegt de presentator in Avrobode. Van Erven Dorens stapte afgelopen zomer over van SBS naar zijn oude werkgever RTL. “Mijn vertrek bij SBS 6 was zowel voor mij als voor de zender geen groot verlies; we bleken toch niet goed bij elkaar te passen. Dat neemt niet weg dat ik ze dankbaar ben voor de vele kansen.

Daar zaten ook de nodige missers tussen. “Maar of dat aan mij lag of aan het format laat ik in het midden. Het is gebeurd en we gaan door.

Van Erven Dorens heeft bij SBS wel zijn droomprogramma gemaakt: De Wereld van Beau. Dat wil hij ook bij RTL. “Er gaat sowieso weer een Wereld van Beau-achtig avonturenprogramma komen.

In mijn beleving benadert dat format nog het meest wat ik allemaal op televisie wil doen. Zo’n grootschalig programma moet je goed voorbereiden, naar verwachting kost het een jaar. Maar volgens mij ligt daar wel mijn kracht in dit vak.