Beau dagelijks op SBS 6 met De Gemene Deler

13 augustus 2012, door trendwerk

Na het succesvolle Deal or no Deal op RTL 5, krijgt Beau van Erven Dorens opnieuw een langlopende dagelijkse spelshow op televisie. Hij wordt de presentator van De Gemene Deler op SBS 6. Dat heeft de tv-zender woensdag gemeld. De show komt dagelijks om acht uur op tv. “Ik denk dat het spannend wordt om om acht uur tegenover het NOS Journaal, GTST en De Wereld Draait Door te staan. Maar als je toch iets daar tegenover moet zetten, dan moet het een spelletje zijn“, zegt hij.

De Gemene Deler, dat ooit wekelijks te zien was bij RTL 4, is een quizshow. “De Gemene Deler is eigenlijk een doodnormale quiz, waarin allerlei vragen worden gesteld. Het spannende zit erin dat die kandidaten het hele spel moeten samenwerken om die vragen te beantwoorden, maar aan het eind van het spel alles kantelt en ze het tegen elkaar moeten opnemen. Dat heb ik eigenlijk nog nooit eerder gezien.”

Van Erven Dorens is erg enthousiast over het format. “Het is spectaculair van het begin tot het eind. Ik heb quizjes altijd enorm leuk gevonden. Ik ben zelf ook een enorm spelletjesmens. Dit is gewoon een ideaal spel.

Het is de tweede spelshow die Van Erven Dorens voor SBS 6 maakt. Vorige zomer was hij twee weken lang dagelijks tussen 19.25 en 20.30 uur te zien met Show Me The Money. Dat was weinig succesvol.

De eerste aflevering van De Gemene Deler is op 20 augustus. Het programma maakt onderdeel uit van de vernieuwde vooravond van SBS 6. De andere toevoeging is The Price is Right met Eddy Zoëy, dat dagelijks om 18.30 uur op tv komt.