Beau: ?Beste Idee wordt niet grote Beau-show?

26 september 2011, door trendwerk

SBS 6 heeft Beau van Erven Dorens op Het Beste Idee van Nederland gezet om het programma drastisch te vernieuwen, maar hij is allerminst van plan om de show te veel naar zich toe te trekken. Dat zegt de presentator in Weekend. Van Erven Dorens heeft goed nagedacht hoe hij de klus wil uitvoeren. “Ik vind het heerlijk om een beetje te klieren met de kandidaten, maar ik heb wel met mezelf afgesproken dat het niet De Grote Beau Show mag worden. Het gaat om de mensen, niet om mij.”
De presentator aast op een succes, gezien bijna al zijn projecten bij SBS 6 geflopt zijn. “Mijn vorige programma Show Me The Money was redelijk, maar toch nog niet het kijkcijfersucces dat ik voor ogen had. Inhoudelijk was het top, maar het aantal kijkers viel me tegen. Het Beste Idee van Nederland is natuurlijk al een succes gebleken, maar de concurrentie is moordend.”

Ook de jury van Het Beste Idee is vernieuwd, met onder meer Van Erven Dorens’ goede vriendin Isa Hoes in de jury. “Het is niet bij mij vandaan gekomen dat zij op die plek zit. Het is wel zo dat, toen haar naam viel, werkelijk iedereen metéén ja zei.”

Het Beste Idee van Nederland gaat op 1 oktober van start bij SBS 6.