Beat the Best nieuwe winnaar op zaterdagavond

24 september 2012, door trendwerk

Vier weken lang was de SBS 6-show Sterren Springen op Zaterdag de grote winnaar op zaterdagavond, maar nu die vierdelige serie voorbij is, mag de RTL 4-show Beat the Best zich kronen tot prime time-winnaar. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Beat the Best kwam voor het eerst boven het miljoen uit. Ze noteerde 1,108 miljoen kijkers en dat was genoeg om de concurrerende Nederland 1-show Strictly Come Dancing achter zich te laten. Die trok 1,071 miljoen kijkers. 

Waar de RTL 4-show van Chantal Janzen en Gordon haar eigen record aanscherpte, was het voor de Nederland 1-show van Kim Lian van der Meij en Reinout Oerlemans de op een na meest bekeken aflevering tot nu toe.

Toen Sterren Springen nog op televisie was, won Strictly Come Dancing drie van de vier keer van Beat the Best. Die show slaat terug, waardoor de score nu 4-4 staat.

SBS 6 leverde fors in. Waar zij vorige week nog 1,3 miljoen kijkers trok met de finale van Sterren Springen, kwam zij nu uit op 700.000 kijkers voor de tv-première van Alice in Wonderland.

Golden Girls van RTL 4 steeg naar 821.000 kijkers en Jochem van Gelders Alles Kids op SBS 6 blijft teleurstellen met dit keer 379.000 kijkers