Beat the Best kan niet live op televisie

10 september 2012, door trendwerk

Als enige van drie grote zaterdagshows, is Beat the Best niet live op televisie. Het is absoluut geen mogelijkheid. Dat vertelt host Chantal Janzen aan Avrobode. Het is een bewuste keuze om niet live te zijn. “Puur om technische redenen. Na elk optreden moet op het podium van alles worden omgebouwd voor de volgende act. Dat kost veel tijd, dat het live niet te doen is. Zo hebben we een act met een dansgroep, die ook nog in een bak met water tekeergaat. Dat ombouwen duurt zeker tien minuten.”

In Beat the Best strijden topacts van over de hele wereld tegen elkaar. “We hebben acts uit onder meer Amerika, Japan, China, Duitsland en Oekraïne. John de Mol heeft over de hele wereld kenbaar gemaakt dat hij dit programma ging maken. Bijna alle deelnemers zijn professionals, die wereldwijd optreden en elkaar vaak onderling kennen.

De acts in Beat the Best zijn heel uiteenlopend en dat kan de kijker verwarren. “Het is inderdaad moeilijk, want hoe vergelijk je een groepje zingende dames met een acrobaat? Het publieksvak, dat vanzelfsprekend onafhankelijk is, oordeelt wat de meeste amusementswaarde heeft. Zo kijken de mensen thuis er ook naar.

Janzen vond het heerlijk om te presenteren. “Ik vond het superieur! Het ligt helemaal in mijn straatje. Als musicalster probeer ik ook kwalitatief hoge producties te maken.