AVRO verplaatst perspresentatie vanwege SBS 6

17 augustus 2012, door trendwerk

De AVRO verplaatst de perspresentatie van de Reinout Oerlemans-show Strictly Come Dancing, nadat de presentatie van de Gerard Joling-show Sterren Springen op exact hetzelfde moment werd aangekondigd door SBS 6. Dat heeft de omroep laten weten. Met de verplaatsing hoopt de AVRO pers tegemoet te komen, zo meldt ze. “We vinden het belangrijk dat de fotografen, cameraploegen en verslaggevers hun werk goed kunnen doen. Het wordt een drukke dag voor pers Nederland!

Strictly Come Dancing en Sterren Springen op Zaterdag zijn vanaf 25 augustus niet alleen rechtstreekse concurrenten op tv, ook strijden zij op precies dezelfde dag om de aandacht van de pers. Beide shows presenteren zichzelf op 22 augustus.

De start van beide bijeenkomsten stond gepland voor twee uur ‘s middags, op verschillende locaties in Amsterdam. Nu schuift de AVRO haar presentatie door naar drie uur, zodat het fotomoment en de interviewruimte elkaar niet overlappen.

Toch zullen de presentaties alsnog gedeeltelijk tegenover elkaar plaatsvinden. “We kunnen de presentatie ook niet te laat starten. Interviewmogelijkheden en het fotomoment zijn leading“, legt de omroep uit.

Een woordvoerder van SBS 6, die de uitnodiging een dag later verzond, zegt tegen RTL Boulevard dat zij als eerste waren. De persdag voor Sterren Springen is vastgelegd in een centrale agenda, waar heel Hilversum gebruik van maakt. “De AVRO had dit moeten zien.”

Strictly Come Dancing op Nederland 1 en Sterren Springen op Zaterdag op SBS 6 staan vanaf 25 augustus recht tegenover elkaar. Zij nemen het op tegen Beat the Best van RTL 4, dat deze week al begint