Astrid Joosten vindt zichzelf autoriteit

30 januari 2012, door trendwerk

Astrid Joosten vindt zichzelf een autoriteit. En dat is precies wat haar programma Kanniewaarzijn nodig heeft. Dat vertelt de presentatrice in Avrobode. Joosten voelt zich als een vis in het water bij de consumentenrubriek, die vrijdag weer begint. “Als ik zeg dat een bedrijf zich slecht heeft gemanifesteerd, weet elke kijker dat ik het goed uitgezocht heb en dat het dus zo is. Als presentator moet je kortom een bepaalde autoriteit en ervaring hebben en wat dat betreft heb ik de goede leeftijd.”

Joosten vindt zichzelf niet snel inwisselbaar in dit programma. “Ik denk dat het goed is om dit programma niet als jonkie te doen. Je moet een bepaald overwicht hebben en een reputatie hebben opgebouwd.

Haar programma kan natuurlijk ook niet zomaar wat beweren. “We hebben 1,2 miljoen kijkers elke week dus als we een bedrijf in een kwaad daglicht zetten en het klopt niet, dan zijn we de sigaar. Het is wel lachen op de buis, maar daarachter zit een voortraject van ongelofelijk veel research van goede journalisten.

De lach is wel een belangrijk onderdeel van de show. Het cabaret wilde dat zij ook eens gek doet. “Maar dat kan eigenlijk niet. Ik ben het anker en moet af en toe de realiteit in het programma terugbrengen. Als ik ook nog eens gek ga doen, weet de kijker niet meer wat hij moet geloven.

Kanniewaarzijn is om 22.15 uur te zien op Nederland 1.