Art Rooijakkers voelde zich niet meer thuis bij Net5

14 november 2011, door trendwerk

Art Rooijakkers is dit jaar onder meer vertrokken bij Net5, omdat hij zich niet meer thuis voelde bij de vrouwenzender. Dat vertelt de presentator donderdag in Metro. Na vijf jaar Net5, tekende Rooijakkers in januari bij de AVRO, waar hij nu onder meer het goed bekeken Wie is de Mol gaat doen. “Op zich zat ik goed bij Net5, maar dat ging een andere koers varen. Ze gingen meer programma’s als Secret Story maken en dat was niet helemaal mijn smaak“, vertelt hij in de krant.
Rooijakkers is blij met de AVRO. “Toen ik in gesprek raakte met de AVRO zagen ze een mooie presentatierol voor mij weggelegd bij programma’s als Fort Boyard en Cash op Zolder. Ook werd gezegd dat er een goede kans was dat Wie is de Mol vrij zou komen. Toen ze vroegen of dat iets voor mij zou zijn was ik niet meer te houden. Wie is de Mol is een kroonjuweel van de Nederlandse televisie.”

Katja Römer-Schuurman vertrok in juni om dezelfde reden bij Net5. “Ik was het niet eens met de ideeën van de nieuwe zendermanager. Realityprogramma’s als Secret Story zijn niet de reden waarom ik ooit voor Net5 koos“, zei ze recentelijk nog.