Art Rooijakkers naast Jan Smit in Televizier-gala

23 september 2015, door Otto de Vries

Art Rooijakkers gaat samen met Jan Smit het Gouden Televizier-Ring Gala 2015 presenteren. Smit is de centrale presentator in de studio, terwijl Rooijakkers de reportages op locatie verzorgt. Dat heeft AvroTros laten weten. Elk jaar laat Televizier onderzoeken hoe Nederland denkt over het afgelopen tv-jaar, waarna een verslaggever op pad gaat om tv-makers te verrassen met de resultaten. Vorig jaar nam Lauren Verster die rol op zich, maar dit jaar is er gekozen voor een man.

Rooijakkers mag méér doen dan alleen de reportages. Direct na afloop het Gouden Televizier-Ring Gala volgt namelijk een uitgebreide nabeschouwing van de uitreiking.

Zoals het een rechtgeaarde Volendammer betaamt gaat Jan Smit na het gala gelijk aan de borrel. Daarom heeft de AvroTros – net als vorig jaar – gekozen voor Rooijakkers om de nabeschouwing in goede banen te leiden.

Het vijftigste Gouden Televizier-Ring Gala is op donderdag 15 oktober om 20.30 uur te zien bij de AvroTros op NPO 1. De Nabeschouwing volgt om 22.20 uur.

Mediacourant