Arie Boomsma wordt nukkig van lage kijkcijfers

2 juli 2012, door trendwerk

Arie Boomsma kan niet goed leven met lage kijkcijfers. Dat bekent de presentator in Veronica Magazine. Boomsma vindt het belangrijk dat veel mensen naar hem kijken. “Je kunt niet meer om de kijkcijfers heen. Ik zou willen dat ze bij de publieke omroep alleen maar kijken naar hoe mooi een programma is, maar dat is helaas niet zo. Als ik ’s avonds een uitzending heb, zit ik de volgende ochtend om half acht meteen achter de computer. Als de kijkcijfers tegenvallen, ben ik nukkig.”

Kijkcijfers zijn nu eenmaal belangrijk in Hilversum, stelt Boomsma. “Je wordt er toch op afgerekend. Over de streep werd vorig jaar heel goed bekeken. Maar als dat deze zomer niet zo is, ben ik bang dat we niet terugkomen met nog een seizoen.”

Boomsma is momenteel te zien met Over De Streep, maar werkt nu al aan het volgende programma. “Momenteel werken we aan het nieuwe seizoen van Uit de kast. Ik wil er heel graag een paar islamitische verhalen in. We zijn in het verleden al een paar keer ver geweest, maar dan haakten ze toch weer af.”

Als het weer niet lukt, dan zie ik dat als falen. Daar kan ik wakker van liggen. Het programma blijft mooi, maar dat is mislukt.”

Over De Streep 2 begon vorige week met 302.000 kijkers, terwijl Boomsma er 400.000 verwachtte.