Arie Boomsma wilde eigen tijdschrift

5 juni 2012, door trendwerk

Arie Boomsma heeft geprobeerd een eigen tijdschrift op te zetten. Het project werd een grote mislukking. Dat vertelt de KRO-presentator dit weekeinde in dagblad De Telegraaf. Het was een idee van Boomsma zelf. “Ooit had ik het idee een tijdschrift op te zetten. Iedereen raadde het af: moeilijke branche, moet je verstand van hebben, enzovoorts. Uit pure trots heb ik toch doorgezet en dat is zakelijk zó’n fiasco geworden. Toen dacht ik: hier moet ik van leren“, zo laat hij weten. 

Uiteindelijk heeft hij er nauwelijks van geleerd. “Daarna kwam ik opnieuw in situaties terecht waarbij iemand zei dat iets niet ging lukken of dat het anders moest. Dan dacht ik toch: ik doe het zoals ik het wil. Dat is mijn eeuwige drang naar onafhankelijkheid.

De tv-persoonlijkheid walgt van autoriteit. “Zelfs als ik met vrienden een discussie heb, gaat het er altijd om dat ik wil winnen. Wat mijn werk betreft heb ik mezelf aangeleerd ermee om te gaan.”

Hij vervolgt: “Als iemand me bijvoorbeeld een mail stuurt wat we gaan doen en ik ben het er niet mee eens, dan weet ik inmiddels dat ik die mail niet meteen moet beantwoorden, want dan ga ik verbaal uithalen.

Natuurlijk hebben anderen vaak gelijk“, besluit Boomsma.