Anouk mogelijk toch naar Eurovisie Songfestival

17 september 2012, door trendwerk

De kans dat Anouk volgend jaar alsnog namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat, is redelijk groot. Dat zegt Songfestival-commentator Daniël Dekker in AD. Anouk bood zich eerder dit jaar zelf aan, maar de TROS hield stug vast aan een nationale competitie. De zangeres had echter geen zin om te moeten strijden om een Songfestival-ticket. “Er is nu een aantal keer gepraat. In die bijeenkomsten is veel energie gestoken, we werken ergens naartoe“, zegt Dekker.

Het lijkt erop dat de TROS eindelijk voor Anouk gaan. “Ze hebben namelijk officieel bij de NPO geïnformeerd of de geplande nationale voorrondes geschrapt kunnen worden. Een hele stap aangezien eerder nog werd gesteld dat voor Anouk geen uitzonderingspositie zou worden gecreëerd“, aldus het AD.

Door eerder nog stug vast te houden aan het Nationaal Songfestival, kreeg de TROS enorm veel kritiek over zich heen. Zo trok John de Mol zich terug als producent van het Nationaal Songfestival, omdat ook hij vond dat Anouk direct naar het Eurovisie zou moeten worden gestuurd.

Anouk heeft naar eigen zeggen een ‘killersong’ in handen voor het Songfestival.