Anita Wordt Opgenomen wordt stuk gevarieerder

7 maart 2017, door Otto de Vries

Het derde seizoen van de NPO 1-programma Anita Wordt Opgenomen wordt een stuk gevarieerder dan de eerste twee seizoenen. Waar er in de eerste twee series één onderwerp centraal staat, bestrijkt elke aflevering in de derde serie een ander onderwerp. Dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. Presentatrice Anita Witzier liep in het eerste seizoen mee in een psychiatrische kliniek en voor het tweede seizoen liet ze zich ‘opnemen’ in een verslavingskliniek.

Dit seizoen zoomt Witzier uit. Wekelijks bezoekt ze een ander ziekenhuis en onderzoekt steeds een ander specialisme in een andere leeftijdsgroep. Ze volgt daarbij de levenscyclus: van neonatologie tot geriatrie.

Anita Witzier kijkt uit naar het derde seizoen van haar programma: “Al jaren beheerst de zorg het nieuws. Ik ben ontzettend onder de indruk van de manier waarop artsen en verpleegkundigen te werk gaan. Ze hebben te maken met een hoge werkdruk, waarbij het echt gaat om mensenlevens. Tegelijkertijd zijn zij met zo’n enorme bevlogenheid en toewijding aan het werk, ik heb hier veel bewondering voor.

In de eerste uitzending, op maandag 15 mei op tv, draait Witzier mee in het medisch team van de NICU, de neonatale intensive care unit, van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Op deze afdeling zetten artsen zich in om de allerkleinsten in leven te houden.

Bron mediacourant: