Angela wil niet choqueren zoals Dit Is Mijn Lijf

28 maart 2013, door trendwerk

Angela Groothuizen wil met haar show Een Nieuw Begin niet choqueren, zoals de collega-RTL 4-show Dit Is Mijn Lijf. Dat vertelt de presentatrice in Avrobode. Groothuizen helpt kandidaten in Een Nieuw Begin aan nieuwe borsten, van hun vet af of iets anders wat hen dwars zit. Geen nieuw idee. “Maar het verschil met andere medische hulpprogramma’s, zoals Dit Is mijn Lijf, is dat wij niet willen choqueren. Bij ons geen vieze tanden in beeld, of zweren door overhangend vel“, zo vertelt ze. 

Het gaat om het verhaal van deze mensen, benadrukt Groothuizen. “Zodat de kijker het zo’n vrouw echt gunt dat ze een beter leven krijgt, al dan niet via een operatie.”

De rol van Groothuizen is om de kandidaten te coachen. “Van tevoren vroeg ik me af wat ik als persoon kan toevoegen. Ik vind dat je kansen in het leven moet grijpen, zoals de zangers in The Voice ook doen. Dus tegen de deelnemers van Een Nieuw Begin zei ik: ‘Het is heel erg wat je allemaal hebt meegemaakt en je mag best verdrietig zijn, maar je moet ook verder. Anders is het zonde van je leven.’

Dat de mensen hun hele hebben en houden op tv gooien, vindt ze niet zo raar. “Mensen zijn tegenwoordig niet meer zo naïef, ze weten wat de impact is en hebben zichzelf aangemeld. Sommige deelnemers zeiden dat ze op televisie durfden omdat ik eraan meewerkte. Dat vertrouwen vind ik een compliment.

Ook na de opnames wordt er volgens Groothuizen goed voor de kandidaten gezorgd. “Want acht weken is wel erg kort. Ik zou graag over een jaar een terugblikuitzending maken, zodat we kunnen laten zien hoe het dan met ze gaat.