Angela Groothuizen wil Oprah-achtige talkshow

21 maart 2013, door trendwerk

Angela Groothuizen is erg blij met haar RTL 4-show Een Nieuw Begin, die vanavond begint, maar zou ook graag eens een eigen studioshow maken. Dat vertelt de presentatrice woensdag in Metro. Groothuizen ziet het wel zitten om van de showtrap af te dalen. “Wat mij betreft wel, maar dat zal dan meer in de trant van een talkshow zijn. Wat ik nu op locatie doe, dat in de studio. Een Oprah-achtige talkshow. Zij deed ook ‘een nieuw begin’ bij haar gasten. Dat zie ik nog wel eens gebeuren.”

In Een Nieuw Begin helpt Groothuizen mensen die het buitengewoon zwaar hebben gehad aan een nieuw begin. “De een heeft een kind verloren, de ander heeft een ernstige ziekte gehad. Dat laat zijn sporen achter. Zowel psychisch als fysiek“, vertelt ze in Spits.

Vanavond deelt ze een nieuw gebit en een ooglidcorrectie uit aan een kandidaat. “Het is een onderdeel. Dat wordt er ook steeds bij gezegd. Je wordt niet gelukkig van een nieuwe neus. Maar als je altijd hoort dat je er slecht uitziet, kan het wel helpen als die wallen en die treurige ogen iets gelift worden.”

Groothuizen vond het opnametempo van Een Nieuw Begin erg fors. “Het was nu wel vrij kort dag. We moesten het in acht weken doen, maar dan zijn vaak de wonden van die operaties nog niet goed geheeld. Het moest natuurlijk weer gisteren af, zo is het altijd bij televisie.”

Maar als het een succes wordt, dan wil ik in een volgend seizoen graag langskomen om te kijken hoe het gaat.”

Een Nieuw Begin is vanavond om 21.30 uur te zien op RTL 4, direct na Hotter Than My Daughter.