Angela, Froukje en Nance in Wie Doet De Afwas?

24 maart 2015, door Otto de Vries

Angela GroothuizenFroukje de Bothen Nance Coolen worden de gezichten van Wie Doet De Afwas, het programma dat RTL 4 dit jaar uitzendt als zomerse vervanger van Goede Tijden Slechte Tijden. Dat heeft de tv-zender laten weten. In Wie Doet De Afwas gaan elke week vier andere onbekende Nederlanders eten bij een bekende Nederlander. Aan de hand van de voorgeschotelde gerechten en clues, moeten de kandidaten raden bij wélke ster ze aan tafel zitten.

Als de vier kandidaten raden welke ster in de keuken staan, dan moet deze BN’er zelf aan de bak om de afwas te doen en verdelen de kandidaten maximaal 2.000 euro. “Weten zij de kok of kokkin niet te ontmaskeren? Dan staat er maar één, maar bijzonder nuttig ding te doen: zelf een enorme berg afwas weg te werken.”

Van maandag tot en met vrijdag staat een van de drie presentatrices de kokende BN’ers bij.” Ze helpen daar waar nodig is, zijn in voor een goed gesprek of nemen gewoon samen de dag door.”

Tegelijkertijd houdt Froukje, Nance of Angela de gasten in de gaten. Hoe reageert het team van onbekende Nederlanders op de inrichting en het eten? En zijn ze een beetje op de goede weg om de bekende naam te raden?

Wie Doet De Afwas? is naar het voorbeeld van het succesvolle Britse programma Who’s Doing The Dishes?, en wordt geproduceerd door RTL Productions.

De eerste aflevering is op maandag 6 juli.