Angela en Beau met tv-actie Open Het Bos op RTL 4

14 september 2015, door Otto de Vries

Angela Groothuizen en Beau van Erven Dorens gaan een grote tv-actie presenteren op RTL 4. Het gaat om Open Het Bos, waarmee Natuurmonumenten probeert om een nieuw bos met uiteindelijk 70.000 bomen te openen nabij Utrecht. Dat heeft het goede doel laten weten. De tv-actie is op zondag 27 september om 17.00 uur te zien. “Het tijdstip waar voorheen Life 4 You met Irene en Carlo zat. Ik hoop dat al hun kijkers op ons afstemmen“, zegt Groothuizen in het AD.

De actie duurt maart anderhalf uur. “Dat is krap. We moeten het dus strak in de hand houden en een heleboel werk verzetten. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook best spannend.

Tijdens de uitzending kunnen Nederlanders voor 25 euro een boom in het toekomstige bos kopen. Men kan een eigen boomsoort kiezen en deze zelf komen planten.

Voor de uitzending is een speciaal belpanel gecreëerd van artiesten met een toepasselijke achternaam, zoals Ramon Beuk, Marjan Berk, Marc van der Linden, Inge Ipenburg en Evelyn Struik.

Open Het Bos is een knipoog naar de legendarische tv-actie Open Het Dorp met Mies Bouwman uit 1962. Zij kan helaas niet meewerken aan de tv-show, maar wenst de makers wel veel succes.