André Hazes jr: ‘Rad van Fortuin gaat heel soepel’

28 juli 2016, door Otto de Vries

André Hazes jr. vindt dat de opnames van Rad van Fortuin hem prima af gaan. Dat heeft de volkszanger gezegd voor de camera van Shownieuws. De opnames van Rad van Fortuin begonnen maandag. Er worden maar liefst zeven afleveringen per dag opgenomen. Heel even moest de zanger wennen aan de presentatie, maar inmiddels zit hij er goed in. “Ik moest even wennen aan mijn rol als quizmaster, maar het gaat tot verbazing goed gewoon. Het gaat lekker, het is allemaal heel soepel“, zo vertelt hij.

Hazes probeert in het programma niet de grappenmaker uit te hangen. “Grappen kun je niet voorbereiden. Het kán wel, maar dan werken ze niet. Je moet meegaan met de flow.”

Hij zet vooral in op interactie met kandidaten. “Het leuke met kandidaten is dat iedereen zijn eigen verhaal heeft. Elk mens heeft zijn eigen tic en dat zijn dingen waar ik op wil letten.”

Tijdens de opnames drinkt Hazes geen alcohol, zoals de vroegere presentator Hans van der Togt deed. “Als ik het met een biertje op zou presenteren, dan zou ik bij de zesde aflevering met een dubbele tong praten.

Rad van Fortuin wordt geproduceerd door Talpa en wordt mogelijk gemaakt door Holland Casino. De eerste aflevering is op 22 augustus om 20.00 uur.

Bron mediacourant: