Amerikaanse toer voor Los Angeles, the Voices

27 juni 2011, door trendwerk

(Novum) – Los Angeles, the Voices gaat volgend jaar een maand door de Verenigde Staten toeren. Het is nog onduidelijk hoeveel optredens de mannengroep van Gordon precies gaat geven.

De tournee van LA, the Voices volgt op uitzendingen van een nieuwe, Engelstalige show op de Amerikaanse televisie. De vijf heren nemen de show eind dit jaar op in Nederland. Het programma, dat ruim een uur duurt, wordt uitgezonden door PBS, het grootste publieke televisienetwerk in de Verenigde Staten.

Gordon vertrekt in september met zijn manager Rik Luijcx naar Amerika om de details door te nemen. "We gaan daar aftasten, snuffelen en de mogelijkheden bespreken", vertelt Luijcx aan het AD. "Ons is nu al te kennen gegeven dat het noodzakelijk is een tournee aan de uitzendingen te koppelen."

Op basis van de kijkcijfers wordt bepaald hoeveel concerten de groep zal geven en hoe vaak het programma op televisie komt. "Hoe dan ook hebben we nu al de absolute garantie gekregen dat de show minimaal vijftien keer wordt uitgezonden." De langharige Peter Strykes noemt het avontuur 'ongelooflijk'. "PBS zegt dat er voor ons een grote markt is in de VS. Nog leuker: zij hebben ons gebeld en niet andersom."

Voor de mannen naar Amerika gaan, trekken ze door Nederland met een theatertoer die in januari begint. Los Angeles, the Voices bestaat naast Gordon en Strykes uit Remko Harms, Roy van den Akker en Richy Brown. Eind vorig jaar kwam hun eerste album uit, dat werd bekroond met een platina plaat.