Alleen maar A sterren in Your Face Sounds Familiar

5 december 2012, door trendwerk

Het kandidatenveld van de eenmalige RTL 4-show Your Face Sounds Familiair met Winston Gerschtanowitz aan het roer, is buitengewoon indrukwekkend. Dat zegt de showhost zelf op 3FM. Your Face Sounds Familiar draait om negen bekende artiesten die onherkenbaar optreden als een beroemd internationaal idool. “Er doen in elk geval namen mee waar heel Nederland van overeind zal springen. Er zit geen b-artiest bij, om het zo maar even te zeggen“, verklapt Gerschtanowitz.

Hij rekent op een spetterende uitzending op zaterdag 29 december. “Wij weten van tevoren niet welke artiest het andere artiest gaat nadoen. De teams van Ushi en De TV Kantine gaan de hele verbouwing regelen.”

Laten we zeggen dat Albert Verlinde bijvoorbeeld Freddie Mercury gaat doen – dat is niet zo, dan krijgt hij een heel masker op met een snor. Ze moeten dan ook echt zingen, dus niet zoals bij de Playback Show.”

Het heeft wat voeten in de aarde gehad om de show op de buis te krijgen, weet Gerschtanowitz. “RTL keek er al heel lang naar. Er zijn natuurlijk niet altijd slots en als je dan zoiets kunt proberen, dan werkt het twee kanten op. Als het een groot succes is, denk ik zeker dat RTL er over gaat nadenken of ze er niet meer mee kunnen.”

Er zou een wekelijkse show van gemaakt kunnen worden. “Laten we het hopen. Het uitgangspunt is dat we die ene show zo goed mogelijk proberen te maken. In het buitenland loopt dit al. Daar is het wekelijks met dezelfde groep mensen en dan wisselt het wie ze moeten nadoen.