All You Need Is Love heer en meester op kerstavond

27 december 2012, door trendwerk

De traditionele kerstspecial van All You Need Is Love met Robert ten Brink was maandag oppermachtig op kerstavond. De RTL 4-show was met ruim 2,6 miljoen kijkers de absolute nummer één van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. All You Need boekt flinke winst ten opzichte van de vorige kerst, toen er bijna 2,1 miljoen mensen inschakelden. In 2010 keken er 2,8 miljoen mensen en dat is nog altijd de hoogste score voor de RTL 4-show aller tijden.

De concurrentie wist niet op te boksen tegen Ten Brink. Het meest bekeken alternatief was de tv-première van de Nederlandse thriller Loft met 812.000 kijkers op Nederland 3, dat voor even de tweede zender van Nederland was.

De nummer drie op prime time was Erik van Muiswinkel, die met zijn conference 762.000 kijkers te boeien op Nederland 1. Het nummer één station van Nederland kwam maandag terecht op de derde plaats en dat is een zeldzaamheid.

SBS 6 behaalde een marktaandeel van 5,2 procent en dat is zelfs voor die zender uitzonderlijk laag. De meest bekeken SBS 6-titel van de avond was de film Santa Baby met 438.000 kijkers.