Ali, Art en Martijn & Wendy strijden om Televizier-Ring

22 oktober 2012, door trendwerk

De shows van Ali B, Art Rooijakkers en het duo Martijn Krabbé en Wendy van Dijk maken vrijdag kans op de Gouden Televizier-Ring. Allen gaan ze voor goud. Dat vertellen ze in Televizier. Wie is de Mol, de show van Rooijakkers, is het vaakst genomineerd. “Dit is de zesde keer dat we zijn genomineerd. Ook Anita Witzier werd jaar na jaar genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster, maar greep er telkens naast. We hopen haar voorbeeld te volgen, want uiteindelijk is het haar gelukt!

Toch is Rooijakkers ook realistisch. “Ik denk niet dat wij de favoriet zijn. The Voice zendt uit tijdens het Gala, dus zij kunnen oproepen doen en Ali B is een meester in het campagne voeren. We kunnen alle steun van de fans gebruiken.

Ali B gaat weliswaar voor winst met zijn Ali B Op Volle Toeren, maar dat is voor hem geen noodzaak. “Dat is voor mij niet zo belangrijk. Dat we straks op het Gala met alle rappers en oldies een feestje kunnen bouwen, is voor mij al een enorme bekroning van het succes.

Toch gunt hij het zijn programma wel. “Het is een programma dat mensen van verschillende generaties, culturen en muzieksmaken bij elkaar brengt. Ik wil het succes van het programma met iedereen vieren en dat kan ook zonder Ring. Maar wat is een verjaardag zonder taart en slingers?

Krabbé is misschien wel het meest fanatiek. Hij vindt dat The Voice of Holland moet winnen. “Omdat dit topamusement is van Nederlandse bodem; we mogen er trots op zijn. Over de hele wereld genieten miljoenen mensen van een programma dat wij hebben bedacht en vormgegeven.

We hebben in Duitsland net de prijs voor het beste programma opgehaald; het zou zonde zijn als we in eigen land niet worden bekroond. Fantastisch voor het team en voor mij persoonlijk een gouden randje aan 25 jaar televisiemaken.”

Het Gouden Televizier-Ring Gala is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.