Album Rochelle laat op zich wachten

29 september 2011, door trendwerk

(Novum) – Het debuutalbum van X Factor-winnares Rochelle laat nog even op zich wachten. Mentor Eric van Tijn heeft wel grootse plannen voor zijn pupil. "Uiteindelijk moet ze internationaal gaan scoren", vertelt Van Tijn aan het AD. Rochelle Perts won in juni het vierde seizoen van X Factor.

De debuutsingle van Rochelle, een cover van No Air van Jordin Sparks, bereikte de eerste plaats in de hitlijsten en werd goud. Daarna werd het stil rondom de 19-jarige zangeres. "Het heeft even tijd nodig, maar de lat ligt hoog", legt Van Tijn uit. "Ik ben bijna fulltime met haar aan het werk."

Van Tijn heeft Rochelle gekoppeld aan producer Giorgio Tuinfort, die samenwerkt met artiesten als David Guetta en Leona Lewis. Ook werkte Tuinfort samen met Lisa Hordijk, die X Factor in 2009 won.

"Het niveau is hoog en ik weet dat ik hiermee hoge verwachtingen creëer, maar ik geloof in het talent van Rochelle. En de internationale muziekindustrie ook", zegt Van Tijn. "Rochelle krijgt echt topsongs aangeboden. We hopen dat het album, dat bestaat uit r&b- en popnummers dit jaar af is. Binnen een maand komen we met een eerste single."