Albert Verlinde vindt programmering RTL ‘fantastisch’

22 augustus 2012, door trendwerk

Albert Verlinde is erg onder de indruk van de programmering die RTL dinsdag presenteerde. Dat liert hij ‘s avonds blijken in RTL Boulevard. Hoewel RTL minder programma’s lanceert dan SBS, zitten er volgens Verlinde heuse parels tussen. “Er werden echt fantastische programma’s gepresenteerd en het werd meteen ook een beetje op scherp gezet. RTL 4-baas Erland Galjaard ziet geen samenhang bij SBS. Die samenhang, eerlijk is eerlijk, heb je wel bij RTL“, aldus de RTL-coryfee. 

RTL 4-baas Erland Galjaard liet op de presentatie weten niet onder de indruk te zijn van het nieuwe SBS. “Dat is natuurlijk een opvallende uitspraak, want iedereen denkt dat het nu gaat beginnen bij SBS. Iedereen is er klaar voor. Ik merk ook dat je deze dagen erg kijkt wat er gebeurt bij de andere zenders, zoals De Gemene Deler van Beau, en dat je kijkt of je eigen zenders zo sterk zijn dat ze het allemaal aan kunnen.

De grote verrassing is volgens Verlinde RTL 5, dat uitpakt met reality. “Je ziet ook dat RTL 5 het meest onder vuur heeft gelegen. Heel veel mensen van RTL 5 zijn naar SBS 6 gegaan. Op de presentatie zag je dat daar nu heel veel frisse, nieuwe programma’s zijn opgepakt. Het kan wel eens een zegen zijn dat al die mensen zijn vertrokken naar SBS.”

RTL 5 had de meeste vernieuwing. Maar eerlijk is eerlijk: die zender was toch wel toe aan een beetje peper in de reet.”