Albert Verlinde: SBS in zelfde situatie als Talpa

18 juni 2012, door trendwerk

Albert Verlinde vreest voor SBS 6. Hij denkt dat de zender moet oppassen niet in de voetsporen te treden van Talpa, de zender die vanwege haar onsympathieke imago ter ziele ging. Dat vertelde de showdeskundige vrijdag in Boulevard. SBS is druk bezig met sterren in huis te halen. “Misschien denkt de kijker wel: eerst wordt Nance op straat geflikkerd, en dan krijgen we Bridget er voor terug. Dat kan onsympathiek overkomen. Dan krijg je het Jack Spijkerman-effect“, waarschuwt de RTL 4-ster. 

De kijker is niet te koop, weet Verlinde. “Dat is het grote gevaar. Je hebt ook te maken met de gunfactor. Talpa was een zender waar de kijker niets mee te maken wilde hebben en waar ze niet naar keken. Het was een soort kijkersstaking. Nu zit je met SBS in dezelfde situatie.”

Verlinde is erg nieuwsgierig naar de afloop. “Wat gaat er gebeuren: accepteert het publiek bijvoorbeeld wat er bij Hart van Nederland gebeurd is? SBS is een beetje aan het zoeken.”

De nieuwste aanwinsten van SBS 6 zijn Bridget Maasland, Eddy Zoëy en Rick Brandsteder. “Wat Eddy in elk geval gaat doen is Prijzenslag. Er is nu een hele club naar Frankrijk toe om te kijken hoe het gemaakt wordt.

Het zou fantastisch zijn als het lukt voor allebei, het zou fantastisch zijn als het lukt voor SBS, maar het wordt een hete zomer, met een hele spannende première voor SBS in september.”