Albert Verlinde pleit voor terugkeer Idols

7 januari 2013, door trendwerk

Albert Verlinde vindt het tijd dat Idols terugkeert op de Nederlandse televisie. Dat vertelt de showkenner voor de camera van RTL Boulevard. Verlinde heeft zin in de tv-show, die in 2008 voor het laatst te zien was op RTL 4. “Ik zou eigenlijk gewoon willen dat Idols terugkomt. Dat is gewoon lekker. Het zoeken naar een idool, naar een lekkere jongen of lekkere meid die je op je kamer op een poster wil hebben hangen. Ik zou het liefst willen dat die formule weer terugkwam“, zo vertelt hij.

Binnenkort keert ook X Factor na een afwezigheid van bijna twee jaar terug. “Er wordt duidelijk geprobeerd om er iets anders van te maken. Dat kan bijna niet. Je kunt wel de jury vernieuwen, maar X Factor is X Factor.

De nieuwe The Voice of Holland begint dan weer in het najaar. “Er zijn een aantal series achter elkaar geweest en dat maakt een beetje moe, maar je ziet toch dat John de Mol weer wat aanpast. Bijvoorbeeld dat de draaiende stoelen later weer terugkomen in de reeks.

Ik denk wel dat The Voice moet uitkijken dat er niet te veel series achter elkaar komen, want de gewenning treedt wel toe. Ik verheug me wel heel erg op The Voice Kids, want het is wel nieuw in het genre.