Actrice Liza Sips voelde druk na GTST

20 juli 2011, door trendwerk

(Novum) – Liza Sips vond het lastig om zich na haar acteerperiode in Goede Tijden, Slechte Tijden te bewijzen als actrice. De 20-jarige Sips sleepte onlangs een gouden film in de wacht met Penny's Shadow, waarin ze een hoofdrol speelt.

"Ik heb ontzettende druk gevoeld", vertelt Sips voor de camera van Novum Nieuws. "Ik trok me niks van het negatieve aan, want het is natuurlijk fantastisch als je in een soap mag spelen die zo goed bekeken wordt. Waar ik toentertijd wel bang voor was, en later ook: je krijgt snel een stempel."

De actrice speelde van haar zestiende tot haar achttiende in GTST. "Ik ben nu 20, dan ben je toch weer een ander persoon. Ik heb het idee dat ik er wel de lusten van heb en niet de lasten. En ik had gelukkig een heel neutrale rol."

Verder voelt Sips zich tegenwoordig serieuzer genomen als actrice. "Ja, wel een beetje", bekent ze. "Als je dan zo'n gouden filmstatus hebt, ben je opeens een actrice die een gouden film op haar naam heeft staan. Ik ben blij dat het deze kant is opgegaan. Het had ook de andere kant op kunnen gaan."