Eva Jinek presenteert opvolger beruchte bank

1 juni 2015, door Otto de Vries

Eva Jinek keert vanavond terug op tv zónder haar beruchte bank. Waar de gasten nu op mogen zitten, houdt het programma geheim tot de uitzending. Dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. Jineks bank viel niet in de smaak bij haar gasten én haar kijkers. Premier Mark Rutte noemde hem zelfs ‘verschrikkelijk’. De gasten van de presentatrice kunnen zich nu verheugen op iets comfortabelers. “De vraag is: waar zitten ze op? Toch de bank? Stoelen, zitzakken of op de grond?“, aldus de omroep.

Jeroen Pauw, de producent van het programma, vertelde vorige maand al dat Jinek de bank naar de kringloop brengt. “Op een gegeven moment had Eva zoiets van: als ze allemaal gaan zeuren over die bank, dan hou ik die lekker. Dat begrijp ik, want dat heb ik zelf ook een beetje. Maar er komt natuurlijk ook een moment dat je voorbij die gedachte gaat en denkt: dat moeten we niet doen.

Er komt volgens Pauw géén tafel, maar de suggestie van Matthijs van Nieuwkerk dat het losse stoelen worden, antwoordde hij bijna bevestigend: “Dat zou bijvoorbeeld kunnen.

Jinek is bijna de hele maand juni te zien. In juli heeft ze zelf vakantie, om in augustus terug te keren voor nog een maand talkshowplezier.

Bron Media Courant