3JS onderbreken verblijf op botel voor Volendam

21 april 2011, door trendwerk

(Novum) – De 3JS weten nu al dat ze vroegtijdig terugkeren naar Volendam. Het trio, dat op 12 mei aantreedt in de halve finale van het Eurovisie Songfestival, onderbreekt zijn verblijf in Düsseldorf volgende maand een paar dagen om krachten te gaan opdoen bij het thuisfront.

"Misschien is het wel lekker om even op adem te komen en alles te resetten", denkt Jaap de Witte. "Het lijkt mij wel gunstig", vertelt de gitarist aan Novum Nieuws. De 56-jarige Volendammer weet niet of hij en zijn maatjes daardoor wellicht belangrijke promotiefeestjes mislopen in Duitsland. "Ik kan niet inschatten hoe waardevol het zou zijn om daarbij te zijn."

Volgens De Witte, die met de andere J's na de eerste repetitie op 3 mei twee dagen huiswaarts keert, is het programma rond het Songfestival voor de 3JS uitgestippeld door het management en de TROS. "Het is een beetje voor ons beslist. Wij houden ons er niet in die mate mee bezig dat we zelf voorkeuren op tafel leggen."

De gitarist verheugt zich nu al op het rustmoment. "Even met de bruingeblokte pantoffels aan naar een spannende politiefilm kijken", fantaseert hij. "En een harinkje happen op de Dijk, dan zijn we weer even thuis." Volgens De Witte moet de band het van het thuisfront hebben. "Zolang dat in je hart aanwezig is, kun je alle stormen aan."

Begin deze week werd bekend dat de 3JS in Düsseldorf vertoeven op het luxe cruiseschip Royal Crown. Jaap de Witte, Jaap Kwakman en Jan Dulles doen met Never Alone op 12 mei een gooi naar de finale van het Eurovisie Songfestival, die twee dagen later plaatsvindt.