3JS geen last van extra druk voor Songfestival

26 april 2011, door trendwerk

(Novum) – De 3JS voelen geen extra druk nu hun kans op succes tijdens het Eurovisie Songfestival steeds hoger wordt ingeschat. "Het verlicht de druk juist", zegt Jaap de Witte.

"Als er bepaalde negatieve berichten zijn, dan denk je toch gauw: 'Oh, er zal wel wat zijn.' Dan komt er wat zorg of twijfel", vervolgt de gitarist tegen Novum Nieuws. "Maar nu, hoeveel goed nieuws kun je nog meer krijgen?"

Hoewel de Volendamse heren niet veel waarde hechten aan polls, zijn ze blij over hun hoge notering bij de internationale wedkantoren. "Dat is leuk", vindt De Witte. "Goed om te horen ook."

Ook de directeur van de TROS, dat het Eurovisie Songfestival uitzendt, schat de kansen van het trio hoog in. "We horen eigenlijk alleen maar positieve dingen", zegt Peter Kuipers. "Wij hebben er alle vertrouwen in. Ook als ik naar de polls kijk, denk ik dat we het gaan redden."

De 3JS staan op 12 mei met Never Alone in de halve finale van het muziekfestijn, in Düsseldorf. Als het nummer genoeg stemmen krijgt, staan de heren twee dagen later in de grote finale.