20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte

Tips organiseren bedrijfsfeest

Het einde van het jaar komt alweer in zicht. Velen van u zullen de taak gekregen hebben om dit jaar weer een leuk eindejaarsfeest te organiseren. Dit is natuurlijk een erg leuke taak, waar u veel plezier aan zult beleven. Het organiseren van een feest geeft veel voldoening, zeker als het feest geslaagd is en alle bezoekers een top avond hebben gehad. Maar helaas merken wij van Quality Bookings dat er bij het organiseren van bedrijfsfeesten vaak organisatorische fouten worden gemaakt. Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

Kies een geschikte datum
Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar helaas wordt nog altijd door bedrijven niet goed gekeken naar de datum waarop het feest wordt gepland. Men prikt een datum waarop het bedrijf niets heeft staan, maar vergeet te kijken of er die dag toevallig belangrijke nationale events zijn. U kunt er bijvoorbeeld van uitgaan dat als het Nederlands elftal speelt, de helft van de genodigden niet komt opdagen.

Wat willen uw gasten?
Natuurlijk heeft u als organisator een bepaalde voorkeur voor het feest, locatie en artiesten. Laat u echter niet te veel leiden door uw eigen voorkeur. Informeer wat uw collega’s willen. Inventariseer van tevoren in wat voor feest uw personeel zin heeft. Van wat voor entertainment houden zij? Niks is zo vervelend als een artiest die niet aansluit bij de doelgroep. Zoals in het begin van dit artikel al staat, is een feest pas geslaagd als de bezoekers een top avond hebben gehad.

Wat is het doel?
Het is van absoluut belang om van tevoren een goede doelstelling te bepalen. Waarom wordt dit feestje gegeven? Wat is uw doel? Wilt u uw personeel dichter bij elkaar brengen na een bewogen jaar? Zijn er bepaalde afdelingen die u dichter bij elkaar wilt brengen? Is er een bepaalde boodschap die gecommuniceerd moet worden? Stel duidelijk een doel vast en maak met dit doel voor ogen een programma.

Entertainment
Een feest is natuurlijk niks zonder entertainment. Maar het kiezen van het juiste entertainment voor uw bedrijfsfeest is een kunde. Denk goed na over de invulling van uw programma. Als het goed is, hebt u na het volgen van de vorige stappen een goed beeld van wat uw gasten willen. Zoek dan aan de hand van uw budget het juiste entertainment uit. Uiteraard adviseren wij u om contact op te nemen met een goed artiestenbureau. Dat kan u professioneel en betrouwbaar ondersteunen en geschikt entertainment vinden bij uw budget. Beknibbel niet op uw entertainment. Veel bedrijven boeken uit kostenbesparing een goedkope amateurartiest. Dit levert in de praktijk altijd problemen op. Artiesten die te laat komen, zich niet aan de afspraken houden of gewoon niet goed zijn. Beter een paar honderd euro meer uitgeven, dan een feest dat in de soep loopt door een onprofessionele artiest.