20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte

Jan Terlouw als spreker bij Vitens NV

Logo voor cases

Jan Terlouw is een fysicus, schrijver en voormalig politicus. De wetenschapper was onder andere minister en jarenlang
fractievoorzitter van D66. Als schrijver heeft hij tal van bekende kinderboeken op zijn naam staan. U kunt Jan Terlouw inhuren als
spreker. Hij heeft het graag over het klimaat, energiebeleid, economie, dierenwelzijn en moraal.

Vitens wint, zuivert en levert drinkwater. Drinkwater dat betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam is. Omdat water van levensbelang is, heeft Vitens als grootste drinkwaterbedrijf een grote verantwoordelijkheid. En die neemt Vitens zeer serieus; dagelijks zetten ruim 1.400 Vitensers hun passie en vakmanschap in om kraanwater van topkwaliteit te leveren.

Om onze klanten de continuïteit en kwaliteit van drinkwater met de passende service te blijven bieden, verbetert en innoveert Vitens voortdurend. Maar de grondwaterbronnen, de oorsprong van ons kraanwater, zijn kwetsbaar.

Vitens beheert 23 waterwinningen in Overijssel. In zeven daarvan vinden we medicijnresten terug. 41% van de inwoners van Overijssel zegt niet te weten of zij medicijnafval in kunnen leveren bij de apotheek. 7% van hen gooit medicijnresten in de afvalbak. Dat is zorgelijk, want medicijnresten komen zo uiteindelijk in het grondwater terecht waarvan ons mooie drinkwater gemaakt wordt.

Ketenaanpak

Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public (voorheen TNS NIPO) in opdracht van Vitens. Daarom starten Vitens, de Provincie Overijssel, de waterschappen, gemeenten, Afvalverwerker ROVA en apothekersorganisatie KNMP samen met de publiekscampagne ‘Bescherm je drinkwater’ om de bewoners van Overijssel bewust te maken van hun invloed op het grond- en drinkwater. Zie ook www.beschermjedrinkwater.nl.

Bewustwording

Er blijven veel medicijnen ongebruikt: een derde van de respondenten zegt weleens teveel medicijnen van de apotheek mee te krijgen. Vitens wil inwoners bewust maken dat zij kunnen bijdragen aan het beschermen van hun drinkwaterbronnen. “We roepen daarom de mensen op hun medicijnresten in te leveren bij de apotheek of de milieustraat”, zegt Jelle Hannema, directievoorzitter van Vitens. “Want elke pil is er een teveel. Wat niet in het grondwater komt hoeven we er ook niet te halen.” Gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor water in de provincie Overijssel: “Voldoende en schoon drinkwater is van levensbelang. Samen met partners en inwoners moeten we voorkomen dat zuivering van het grondwater steeds duurder en complexer wordt, zodat de productie van ons drinkwater betaalbaar blijft.” De Provincie, de waterschappen, Overijsselse gemeenten, apothekersorganisatie KNMP en afvalverwerker Overijssel, ofwel de ketenpartners, hebben hierop de handen ineengeslagen.

Jan Terlouw