20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte

DJ inhuren? Waar moet u op letten?

Het inhuren van een dj is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Vroeger was een dj een vreemd raar mannetje dat ergens achter in de zaal plaatjes stond de draaien, nu leven dj’s het leven van een rockster. Tegenwoordig kun je als organisator van een festival of feest niet zonder een dj, omdat de mensen vaak op de naam afkomen. Inmiddels zijn er in Nederland enorm veel dj’s, omdat Nederland een populair dj-land is. Maar welke dj gaat u boeken voor uw event? Welke van de honderden dj’s past bij uw doelgroep en budget? Waar moet u allemaal op letten? Om deze vragen te beantwoorden heeft Artiestenbureau Quality Bookings een aantal tips voor u samengesteld.

Doelgroep
Voor wie gaat u een feest organiseren? Weet u wat uw doelgroep wil? En wat er momenteel onder uw doelgroep speelt? Onderzoek goed welke dj’s en muziekstijlen momenteel erg populair zijn bij uw doelgroep. Niks is erger voor een feest dan een verkeerde dj op het verkeerde feest. Informeer bij het boeken goed of de stijl van de dj bij uw doelgroep past. Dj’s willen ook nog wel eens van stijl veranderen. Wellicht heeft u een paar jaar geleden een bepaalde dj geboekt. Omdat hij zo was bevallen, wilt u hem opnieuw inzetten. Informeer dan goed of hij nog steeds dezelfde stijl heeft. Misschien is die wel helemaal veranderd en sluit de dj niet meer aan bij uw feest.

Budget
Bepaal van tevoren hoeveel u wilt en kunt uitgeven aan een dj. Dj’s zijn in elk budget te boeken. Vanaf 500 euro voor een leuke professionele beginnende dj tot aan 100.000 euro voor de bekendste dj’s van ons land. Het is daarom voor een boekingskantoor erg fijn om te weten binnen welk budget zij u een voorstel moeten doen. Verwacht geen wonderen. Veel organisatoren willen een klein feest organiseren en dan voor 500 euro de bekendste dj van de wereld boeken. Wees realistisch met het bepalen van uw voorkeur. Dj’s die over de hele wereld draaien, zijn vaak boven de 10.000 euro.

Zorg voor een goede line-up
Alle dj’s hebben een eigen sound. Houd dus bij het samenstellen van uw line-up rekening met de sound van de dj. Zorg altijd voor een opbouwende structuur in de line-up. Zet niet de dj met de hardste draaistijl in het begin van het programma en de dj met zwoele deephouse als headliner. Een goede line-up bepaalt de hele opbouw en sfeer van het feest. Bij een slechte opbouw zullen uw gasten voortijdig het feest verlaten. Dat is killing voor de sfeer en uiteraard ook voor uw drankomzet.

Zorg goed voor de dj’s
Helaas zijn er nog steeds organisatoren die niet goed de riders van artiesten lezen. In deze riders staan de wensen van de dj’s. Die zijn bij elke dj weer anders. U tekent bij het contract voor de rider en u wordt ook geacht deze na te leven. Indien de dj ter plaatse komt en de rider is niet nageleefd, zal de dj al met een stuk minder motivatie beginnen aan zijn set. Zorg goed voor uw artiesten en zij zullen goed zorgen voor uw feest en uw gasten!